long arrow

Կարբոնարա

Բաղադրիչներ

Սպագետտի - 150գր.

Պանչետտա գրուդա – 85 գր.

Բուսայուղ

Սխտոր - 1 պճեղ

Սերուցք մինչև 20% յուղայնությամբ - 100 մլ.

Պանիր պարմեզան (կամ այլ պինդ պանիր ) - 50 գր.

Ձու - 2 հատ (դեղնուց)

Աղ - 20գր.

Պղպեղ սև

Պատրաստման եղանակ

Սպագետտին եփում ենք աղաջրի մեջ,ցանկալի է տուփի վրա նշված ժամանակից մի քանի րոպե պակաս, որպեսզի սպագետտին փոքր-ինչ պինդ լինի։ Այնուհետև համեմում ձիթայուղով։

Սխտորի հետ տապակում ենք Պանչետտա գրուդան մինչև ճարպային հատվածի թափանցիկ դառնալը

Մեկ այլ տարրայի մեջ ձվի դեղնուցը խառնում ենք պանրի և մի փոքր ջրի հետ, ավելացնում աղ և պղպեղ։

Սպագետտին եփելուց հետո ավելացնում ենք այն պանչետտայով թավայի մեջ և տապակում ևս 1 րոպե՝ դեղնուցով և պանրով սոուսի հետ։ 

Բարի ախորժակ